|

Potpredsjednik RS-a Josip Jerković upriličio Božićni domjenak

Potpredsjednik RS-a Josip Jerković upriličio Božićni domjenak
6
Piše: G. D.
14.12.2014. u 20:50
23
komentara
6

dijeljenja
1/13 Foto: Klix.ba
2/13 Foto: Klix.ba
3/13 Foto: Klix.ba
4/13 Foto: Klix.ba
5/13 Foto: Klix.ba
6/13 Foto: Klix.ba
7/13 Foto: Klix.ba
8/13 Foto: Klix.ba
9/13 Foto: Klix.ba
10/13 Foto: Klix.ba
11/13 Foto: Klix.ba
12/13 Foto: Klix.ba
13/13 Foto: Klix.ba
Potpredsjednik RS Josip Jerković organizovao je večeras u Banjoj Luci tradicionalni božićni prijem, na koji su pozvani, između ostalih, i predsjednik RS Milorad Dodik, drugi potpredsjednik RS Ramiz Salkić, mandatarka za sastav nove Vlade RS Željka Cvijanović, te mnogobrojni ministri u Vladi RS, katolički sveštenici, poznate ličnosti iz kulturnog, sportskog i javnog života.
"Ovaj domjenak treba da govori: mir, blagostanje, suživot. Moramo pronaći mogućnost kako da živimo zajedno, a to je najlakše u ovim predbožićnim i božićnim danima. Rekao sam da ću kao novi potpredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda pomoći u ostvarivanju svih prava Hrvata, ali i svih ostalih. Nakon praznika i praktično počinjemo sa programom i rješavanjem pitanja: kako pomoći Hrvatima u RS", rekao je Jerković.

On je dodao da je i prije imenovanja imao dobre odnose sa Dodikom i sa svim ustanovama u RS i da ne vjeruje da će biti bilo kakvih "trzavica" u njihovim daljim odnosima. Jerković je kratko odgovorio i na pitanje o preseljenju dvojice potpredsjednika iz Palate predsjednika u staru zgradu Vlade.

"Kada sam postao potpredsjednik RS, dobio sam novi ured. I to je moja adresa i sa njom sam zaista zadovoljan", istakao je Jerković.

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da je saradnja sa svim elementima hrvatske politike u BiH dobra. Ona je, dodao je on, potvrđena kroz višegodišnje projekte i zajedničke akcije.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...