{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo razgovarao s Hillom

F
27.6.2014. u 10:35
5
5
Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo razgovarao s Hillom
5
Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo razgovarao s Hillom
Foto: Klix.ba
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo primio je otpravnika poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Nicholasa Hilla.
Informirao ga je o uspješnoj službanoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama i njenom sadržaju. Razgovarali su o daljoj pomoći podrućjima ugroženim poplavama i nastavku borbe protiv mita, korupcije i organiziranog kriminala, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH.

Potpredsjednik Federacije BiH još jednom je zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama i osoblju Ambasade na efikasnoj i kontinuiranoj pomoći područjima ugroženim poplavama. Kazao je da Bosna i Hercegovina treba dalju podršku prijateljskih Sjedinjenih Američkih Država u procesu izgradnje mira, suživota, stabilnosti i reformi na putu ka Evrpskoj uniji.

- Ne smijemo ostati izolovani od Evrope i ne možemo dozvoliti pojedinim političarima da nas vode u suprotnom smjeru i unazad - kazao je.

U tom smislu, naglasio je Kebo, jako je važno uložiti više napora u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala i stvoriti klimu nezavisnim sudskim organima da počinitelje ovih djela procesuiraju.

Kada je riječ o preostalim obavezama rukovodstva Federacije BiH, potpredsjednik Kebo je kazao da će uložiti napore da se okonča proces imenovanja u važne institucije kao što je Komisija za vrijednosne papire, te da Vijeće za vitalne interese u Ustavnom sudu FBiH počne raditi u punom kapacitetu kako bi odlučilo o izuzetno važnim predmetima koji su nerješeni. Posebno je naglasio da Komisija za vrijednosne papire ne smije biti radno mjesto za osobe koje su moralno i pravno nedostojne za obavljanje takvog posla.

Zato, kazao je, "dat ću sve od sebe i u okviru svojih ustavnih nadležnosti, da ovaj posao okončamo na način da imenujemo članove ove institucije koje će profesionalno i etički obavljati izuzetno važan posao za Federaciju BiH", navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: