BiH
0

Potpredsjednica Mahmutbegović u Zvorniku: Bez zajedništva nema budućnosti

Klix.ba
Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović posjetila je jučer opštinu Zvornik i tom prilikom sastala se sa načelnikom opštine Zvornik Zoranom Stevanovićem i predsjedavajućim Skupštine opštine Mersedom Mehmedovićem.

Nakon sastanka potpredsjednica FBiH posebno je istakla kako su opštinske vlasti, policija RS-a i građani, pokazali veliku odgovornost i uspjeli spriječiti eskalaciju krize koja je nastala nakon napada na Policijsku stanicu u Zvorniku. Na taj način doveli su do smirivanja situacije i osigurali sigurnost za sve građane Zvornika, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

"Koristim priliku da ohrabrim sve građane Zvornika da grade zajednicu, jer bez zajedništva, razumijevanja i uzajamnog poštovanja, ne može biti ni budućnosti“ istakla je potpredsjednica Mahmutbegović.

Načelnik Stevanović zahvalio se potpredsjednici FBiH za podršku i naglasio da je pomoć dobronamjernih ljudi potrebna u prevazilaženju situacije u kojoj su se našli nakon napada u Zvorniku.

Potpredsjednica FBiH posjetila je i Stanicu javne bezbjednosti Zvornik i razgovarala sa komesarom stanice Stanimirom Vidovićem o sigurnosnoj situaciji u Zvorniku.