BiH
0

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović posjetila Općinu Novi Grad Sarajevo

Klix.ba
Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović posjetila je Općinu Novi Grad Sarajevo, gdje se sastala sa načelnikom Semirom Efendićem.

Prije samog sastanka posjetili su centralno spomen-obilježje ispred zgrade Općine Novi Grad, gdje su učenjem Fatihe odali počast šehidima i poginulim bocima Novog Grada.

Na sastanku je razgovarno o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u našoj zemlji i o projektima koji se realiziraju u najmnogoljudnijoj Općini u BiH.

Potpredsjednica Melika Mahmutbegović istakla je da je Općina Novi Grad primjer uspješnog rada lokalne zajednice, kojeg bi bilo dobro prenijeti i na druge lokalne zajednice u FBiH. Također je kazala da je to dokaz da se u uslovima u kojima se nalazimo, političkim i ekonomskim, mogu napraviti značajni iskoraci.

„Počašćen sam posjetom potpredsjednice FBiH i drago mi je da je naš rad prepoznat kao uspješan primjer“, rekao je ovom prilikom načelnik Efendić. Na sastanku je bilo govora i o delegaciji BiH u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća evrope u Strazburu, gdje je načelnik Efendić u prethodnom mandatu obavljao dužnost člana bh. delegacije. Budući da je potpredsjednica Mahmutbegović jedan od članova sa regionalnog nivoa, razgovarano je o budućim planovima i nastavku saradnje na tom polju.