{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisivanje sporazuma o granici između BiH i Crne Gore 27. augusta

S
8.6.2015. u 17:33
0
26
Potpisivanje sporazuma o granici između BiH i Crne Gore 27. augusta
0
Potpisivanje sporazuma o granici između BiH i Crne Gore 27. augusta
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je da je zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem prihvatio inicijativu predsjednika Austrije Heinza Fischera da Crna Gora i BiH potpišu u Beču 27. augusta sporazum o granici.
On je to rekao na konferenciji za novinare nakon sastanka u čijem su radu učestvovali Ivanić, te predsjednici zemalja regiona, u okviru Samita "Brdo - Brioni procesa" u Budvi.

To je jedan u nizu zaključaka na današnjem samitu, a Vujanović je rekao da će konferencija predsjednika zemalja zapadnog Balkana sa predstavnicima EU, kojoj će prisutvovati i njemački kancelar Angela Merkel biti održana 27. augusta u Beču.

To bi, kako je objasnio, bio prvi sporazum u regionu bivše Jugoslavije, kojim bi se uputila poruka da države regiona mogu da se dogovore o važnomo i osjetljivom pitanju.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, domaćin Samita, prenio je na konferenciji za novinare, da su učesnici skupa konstatovali da bez zapadnog Balkana EU nema punoću i da je potrebno taj region primiti u članstvo, kako bi Unija imala svoju cjelinu.

Na sastanku, kojem prisustvuje i predsjednik Austrije Heinz Fischer, glavna tema je stanje u regionu, a posebna pažnja posvećena je događajima u Makedoniji.

Skup ima za cilj da podstakne dijalog među zemljama, jačanje ekonomske saradnje i dijaloga regiona sa EU.

Samit je ujedno i prilika za mnogobrojne bilateralne susrete učesnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: