{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crnadak potpisao Sporazum o granici između BiH i Crne Gore

F
26.8.2015. u 14:06
45
98
Crnadak potpisao Sporazum o granici između BiH i Crne Gore
45
Crnadak potpisao Sporazum o granici između BiH i Crne Gore
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak potpisao je danas u Beču, u ime Bosne i Hercegovine, Sporazum o granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Sporazum je uime Crne Gore potpisao ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević.

Svečanoj ceremoniji potpisivanja Sporazuma koja je upriličena u zgradi Predsjedništva Republike Austrije prisustvovali su predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i predsjednik Republike Austrije Heinz Fisher, kao i šefovi diplomatija Crne Gore i Republike Austrije Igor Lukšić i Sebastian Kurz.

Potpisivanju sporazuma je prethodio sastanak predsjedavajućeg Čovića, predsjednika Vujanovića i predsjednika Fishera kojem su prisustvovali šefovi diplomatija Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Austrije Igor Crnadak, Igor Lukšić i Sebastian Kurz.

Sporazum o granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore je prvi sporazum o razgraničenju potpisan između država nekadašnjih republika bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: