{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisani ugovori o pravnoj pomoći između BiH i Alžira

F
21.9.2011. u 16:56
0
0
Potpisani ugovori o pravnoj pomoći između BiH i Alžira
0
Potpisani ugovori o pravnoj pomoći između BiH i Alžira
Bariša Čolak
Ministar pravde BiH Bariša Čolak i ministar Demokratske Narodne Republike Alžir Tayeb Belaiz potpisali su danas u Alžiru ugovore o međunarodnoj pravnoj pomoći između dvije zemlje.
Ugovorima se reguliraju pravila postupanja pravosudnih organa i doprinosi pravnoj zaštiti građana i privrednih subjekata, što je posebno značajno ako se imaju u vidu migracije te ubrzana privredna i kulturna saradnja dviju zemalja.

Ministri su potpisali Ugovor o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, Ugovor o ekstradiciji i Ugovor o pravnoj pomoći u građanskim i privrednim stvarima između Bosne i Hercegovine i DNR Alžir, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Ugovorom o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i Ugovorom o ekstradiciji daje se poseban doprinos jačanju saradnje u borbi protiv prekograničnog organiziranog kriminala.

S druge strane, Ugovorom o pravnoj pomoći u građanskim i privrednim stvarima regulira se pitanje pravne zaštite državljana dviju zemalja i saradnje sudskih organa u pružanju međusobne pravne pomoći u građanskim i privrednim stvarima, kao i u oblasti priznanja i izvršenja sudskih i arbitražnih odluka, a sve radi efikasnijeg ostvarivanja prava i interesa državljana, kao i unapređenja sveukupnih odnosa i saradnje između dvije države.

Ugovor stupa na snagu nakon ratifikacije u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: