{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan sporazum o sufinansiranju industrijskih zona u KS

F
17.10.2011. u 12:49
0
2
Potpisan sporazum o sufinansiranju industrijskih zona u KS
0
Potpisan sporazum o sufinansiranju industrijskih zona u KS
Sporazum o sufinansiranju industrijskih zona na područjima općina Hadžići, Ilidža, Ilijaš i Vogošća potpisali su danas ministar privrede Kantona Sarajevo Rusmir Sendić i načelnici ovih općina Hamdo Ejubović, Senaid Memić, Nusret Mašić i Edin Smajić.
Vlada Kantona Sarajevo je polovinom prošlog mjeseca usvojila Program raspodjele finansijskih sredstava za sufinansiranje industrijskih zona po općinama u ukupnom iznosu od 960.000 KM, od čega je za razvoj ovih zona u Općini Hadžići namijenjeno 150.000 KM, u Općini Ilidža 260.000 KM, u Općini Ilijaš 300.000 KM i u Općini Vogošća 250.000 KM.

"U budžetu Kantona Sarajevo za 2011. godinu, planirana su sredstva za sufinanisranje industrijskih zona u iznosu od 960.000 KM, od čega su 500.000 KM planirana kreditna sredstva Kantona Sarajevo, a 460.000 KM su sredstva iz direktnog priliva u budžet KS", kazao je ministar Sendić.

Pojasnio je da će ova kreditna sredstva biti operativna nakon što ih zastupnici Skupštine KS usvoje na sjednici zakazanoj za četvrtak, 20. oktobra, saopćeno je iz Pess službe Kantona Sarajevo.

Sredstva koja su namijenjena za područje Općine Ilidža bit će utrošena za sufinansiranje industrijske zone "Famos" Hrasnica, odnosno rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih instalacija, dok se u Općini Hadžići planira sufinansiranje završetka saobraćajnice i izgradnja mosta u industrijskoj zoni Mrđanović polje.

U Općini Ilijaš sredstva su namijenjena za sufinansiranje industrijske zone Luke Ilijaš, i to za finansiranje projekta rješavanja imovinsko - pravnih odnosa, a u Općini Vogošća za finansiranje dvije trafostanice i sufinansiranje rasvjete u novoj industrijskoj zoni.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, koji je istakao važnost ovog projekta, navodeći da je ovo podloga za naredna ulaganja, od kojih će obostrani interes imati i lokalne zajednice i KS.

Načelnik Mašić je podsjetio da 2009. i 2010. godine nije bilo sufinansiranja industrijskih zona iz budžeta KS, te je zahvalio sadašnjoj vladi koja je shvatila značaj sufinansiranja industrijskih zona te dodao da su ovo opravdana ulaganja, bez kojih nije moguć napredak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: