|

Potpisan sporazum o promociji Sarajeva kao turističke destinacije

Potpisan sporazum o promociji Sarajeva kao turističke destinacije
0
S
Sarajevo-x.com
21.1.2011. u 13:57
33
komentara
0

dijeljenja
1/7 Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
2/7 Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
3/7 Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
4/7 Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
5/7 Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
6/7 Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
7/7 Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i šef projekta FIRMA David King potpisali su Sporazum o saradnji, čime je izražena spremnost da dijele zajedničke ciljeve na polju razvoja i promocije Sarajeva kao turističke destinacije.
Projekat pod nazivom "Poboljšanje intervencija za brzi napredak na tržištu" (FIRMA) koji finansiraju USAID i SIDA je petogodišnji projekat koji je započeo sa aktivnostima u septembru 2009. godine radi pružanja podrške održivom ekonomskom rastu, većem zapošljavanju i povećanju prihoda domaćinstava u BiH, saopšteno je iz Grada Sarajeva.

"Grad Sarajevo i projekat FIRMA imaju zajedničke ciljeve razvoja i promocije Sarajeva kao turističke destinacije. Nastojanja ovog projekta i Grada Sarajeva usmjerena su ka usklađivanju njihovih sposobnosti, iskustava, metodologija i resursa radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva, koji se odnose na povećanje ekonomskog rasta, zapošljavanja i izvoza u sektoru turizma, te osiguravanje održivosti rezultata", istakao je King.

Behmen je naglasio da je značajno turistima predstaviti stare zanate, folklor, multietničku i multireligijsku zajednicu i sve što je karakteristično i interesantno za BiH.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...