BiH
0

Potpisan Sporazum o jačanju policijske saradnje FMUP-a i policije Brčko Distrikta

FENA
Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač posjetili su danas sjedište Policije Brčko Distrikta BiH, gdje su ih primili šef Policije Goran Pisić i zamjenik šefa Policije Fahrudin Selimović.

Prilikom susreta ministar Čampara i šef Policije Pisić potpisali su Sporazum o jačanju policijske saradnje između Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Brčko Distrikta BiH.

Potpisnici su se usaglasili oko međusobnog razmjenjivanja informacija radi ostvarivanja saradnje, usmjerene na sprečavanje, rješavanje i istrage svih krivičnih djela, a posebno krivičnih djela organizovanog kriminala i drugih pojavnih oblika kriminaliteta.

Ministar Čampara je istakao da se ovim sporazumom uspostavljaju efikasniji oblici saradnje u oblasti borbe protiv svih oblika kriminaliteta i poboljšanja zaštite ličnosti koje se posebno osiguravaju na teritoriji Bosne i Hercegovine, međusobna policijska obuka, razmjena informacija i policijskih iskustava, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću FMUP-a.