{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisan protokol o saradnji u izgradnji GP Bijača i Svilaj

F
3.8.2012. u 15:39
0
0
Potpisan protokol o saradnji u izgradnji GP Bijača i Svilaj
0
Potpisan protokol o saradnji u izgradnji GP Bijača i Svilaj
Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Uprava za indirektno oporezivanje BiH, Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH i JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar potpisali su Protokol o saradnji nadležnih organa u BiH u realizaciji izgradnje graničnih prijelaza Bijača i Svilaj.
JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar su započele izgradnju dionice autoputa Bijača-Kravice u septembru 2011., a radovi bi trebali biti završeni do kraja septembra ove godine. Unutar te dionice, dužine 5,25 km, nalazi se i GP Bijača.

U toku je eksproprijacija zemljišta na dionici Svilaj - Odžak, dužine 11 km, a radovi bi trebali početi do kraja godine.

Kako se navodi u saopćenju JP Autoceste FBiH, Uprava za indirektno oporezivanje završit će eksproprijaciju zemljišta na GP Bijača i GP Svilaj, a JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar će izgraditi parterni dio graničnog prijelaza (do nivoa asfalta, bez instalacija).

Prema tekstu Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o izgradnji graničnih dionica autoputa na Koridoru Vc, potrebno je ubrzati pripreme i izgradnju GP Bijača i GP Svilaj.

U trenutku ulaska Hrvatske u Evropsku uniju to će biti granični prijelazi Bosne i Hercegovine sa Evropskom unijom, preko kojih će BiH jedino moći izvoziti životinje, proizvode životinjskog porijekla, ribu i druge specifične proizvode.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: