{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić obišao gradilište na južnom dijelu koridora 5C

20.9.2012. u 13:12
0
9
Nikšić obišao gradilište na južnom dijelu koridora 5C
0
Premijer Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić obišao je jučer, 19. septembra, gradilišta na južnom dijelu koridora 5C poddionicu Bijača - Kravice i Zvirovići - Kravice.
Prilikom obilaska gradilišta premijer Nikšić je izjavio da je zadovoljan dinamikom radova koja se odvija na ovim poddionicama.

"Očekujem da će svi radovi biti završeni u zadatim rokovima. Također, očekujem i da će do polovine 2014. godine, kako je i planirano, cijela dionica od granice s Hrvatskom do Međugorja biti završena. JP Autoceste FBiH su preuzele obavezu izgradnje graničnog prijelaza do nivoa objekata. Radovi bi trebali početi za nekih mjesec dana, čim se završe imovinsko-pravni odnosi, a rok za završetak tog dijela je šest mjeseci", rekao je Nikšić.

Premijer nije krio zadovoljstvo što je na ovim poddionicama angažovana domaća građevinska operativa.

Poddionicu Kravice - Bijača gradi BH konzorcij: Euroasfalt d.o.o. Sarajevo, Hidrogradnja d.d. Sarajevo i ŽGP d.o.o. Sarajevo. Vrijednost ove poddionice iznosi više od 23,3 miliona eura, a planirano je da radovi budu završeni do kraja godine. Značajniji objekti na ovoj poddionici su: nadvožnjak Zvirići i Podine, podvožnjak Galići, Sulet i Dol, Centar za održavanje i kontrolu prometa, naplatno mjesto Zvirići i odmorište Kravice.

Poddionicu Zvirovići - Kravice, dužine pet kilometara, gradi kompanija "OHL" iz Češke i "Niskogradnja" d.o.o. iz Laktaša. Znajčajniji objekti na ovoj poddionici su dva mosta, dužine 590 metara i 380 metara, viadukt dužine 390 metara, te tunel dug 500 metara. Vrijednost ugovora je 61 milion eura.

Također, u toku je i završetak radova regionalnog vodovoda na području općine Ljubuški, dugog 4,6 kilometra, što predstavlja podršku i saradnju JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar lokalnim zajednicama. Vrijednost izgradnje vodovoda izosi više od milion KM, a investitor su Autoceste FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: