Potpisan okvirni sporazum za rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju Zabrđe

Klix.ba
8.2.2019. u 16:11
0
5
Potpisan okvirni sporazum za rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju Zabrđe
0
Potpisan okvirni sporazum za rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju Zabrđe
Općina Novi Grad Sarajevo i ove godine nastavlja sa rekonstrukcijom stare dotrajale vodovodne mreže na svom području kako bi se poboljšao kvalitet vodosnabdijevanja novogradskih naselja i smanjili gubici vode.
Potpisan je okvirni sporazum sa izvođačem radova na rekonstrukciji 2.300 metara postojećeg azbestno-cementnog cjevovoda u naselju Zabrđe, gdje je zbog velikih gubitaka vode smanjen kapacitet isporuke. Vrijednost radova je 542.178 KM, a rekonstrukcija cjevovoda radit će se u dijelu ulica Safeta Zajke i Avde Palića, od Rajlovca do spoja ulica Avde Palića i Zaima Imamovića u Zabrđu.

Predviđena je rekonstrukcija dotrajale distributivne vodovodne mreže DN 200 milimetara, 150 milimetara i 100 milimetara u dijelu ulice Safeta Zajke neposredno prije raskrsnice za put Reljevo–Rajlovac, zatim ulicama Avde Palića, Porodice Bećirbašić i Porodice Šehić te dijelu ulice Zaima Imamovića.Neadekvatne azbestno-cementna vodovodna mreža bit će zamijenjena kvalitetnijim daktil-cijevima i na taj način će se poboljšati funkcionalnost vodovodnog sistema, kao i smanjiti gubitak vode u ovom dijelu općine Novi Grad Sarajevo.

Preduslovi za realizaciju ovog projekta stekli su se rekontrukcijom glavnog distributivnog cjevovoda kroz Rajlovac koja je završena u prošloj godini, gdje je povećan profil cjevovoda sa DN 200 na DN 300, a koji je do tada imao najveće gubitke na mreži na prostoru općine Novi Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: