Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Objektivno, njihov posao je težak...fizički jako naporan, uništava zdravlje i životno riskantan. Trebaju rudari imati ovakve plate, krvavo su zarađene. A sa druge strane, kod nas ljudi sa završenim fakultetom rade za duplo manje pare, ali nisu za to krivi rudari, već nepotistički sistem koji obezvređuje obrazovanje i znanje.
Zasto rudari ne rade na proviziju po ucinku !?!?!? Ili su to robovi predodredjeni za jad i cemer !!! Cuj 1400 km 😂😂 lopatati pod zemljom za te pare !?!?!??!?!!?!?!?!?!?!?!!!!??!?!?!!!?!?!!?!! Pa dali su normalni !?!?!??!?!?!!?!?!?!?!?!?!!?!
plata rudara sa 3 razreda srednje skole >> plata inžinjera sa masterom... PUJJJJ!!!
kakvo glupo poređenje, Rudar rizikuje svoj život kilometrima ispod zemlje a taj inžinjer gladi jaja u kancelariji
@praznaprica @Assange ... Pa tom logikom i vecina rudara ne kopa ugalj nego radi na mašinama, radi u elektroslužbama, direkcijama, održavanjima... ni 25% ih nije direktno u proizvodnji... Pa valjda bi onda svugdje u svijetu plata rudara bila veća nego plata inžinjera... nek ti djetetu želja bude da postane rudar!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
skuplja je kirija u ministra.
Svaka cas, tako i treba. Ali, donesite zakon da su tolike plate i u privatnom sektoru. Evo da ja kao gradjevinski imzinjer imam platu rudara tj 1500KM i ja zadovoljan. Ovako, nikad necu pristati glumiti patriotu sa 700 KM. Zivio Gete institut, zivjela Njemacka.
Svaka cast, potpisujem
@New_Folder ne bi ti meni imao ni tri stoje kad mislis da se "čast" pise "čas"...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Zasluženo!
Uz dužno poštovanje prema svima i svim poslovima, rudari, vatrogasci i hitna pomoć najpoštenija para. A i ovo posljednje nazalost postaje upitno, kako su se izopačili ljudi
Ima tu jos poslova koje si preskocio