{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Probosanske stranke zajedno izlaze na izbore u RS-u

31.3.2014. u 15:18
245
53
Probosanske stranke zajedno izlaze na izbore u RS-u
245
Probosanske stranke zajedno izlaze na izbore u RS-u
Građanska koalicija "Prvi mart“ danas je na sastanku devet stranaka (Demokratska fronta BiH, Hrvatska stranka prava, Posavska stranka, Savez za bolju budućnost, Stranka za Bosnu i Hercegovinu, Stranka demokratske akcije, Stranka dijaspore, Socijaldemokratska unija i Stranka pravde i povjerenja), u Potočarima, potpisala sporazum o zajedničkoj listi za entitetski i državni nivo iz entiteta RS na narednim Općim izborima u oktobru 2014. godine.
Probosanske stranke su potpisivanjem sporazuma pod nazivom "Domovina“ preuzele moralnu obavezu pred narodom o jedinstvenom nastupu na predstojećim izborima za Narodnu skupštinu entiteta RS-a i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz entiteta RS.

Potpisivanjem ovog historijskog dokumenta konačno je stvoren osnovni preduslov za poboljšanje položaja građana i građanki nesrpske nacionalnost u ovom entitetu i mogućnost da glasanjem, na demokratski i zakonit način skinu omču s vrata našoj zemlji i nepovratno je pokrenu na putu ka članstvu u NATO savezu i europskim integracija u idućem mandatu.

Probosanske stranke: SDA, SBiH, SBB, HSP, PS, SDBiH, DFBH, SPP, i SDU, potpisnice ovog dokumenta su se obavezale da će zajedničkim nastupom na predstojećim izborima stati iza zahtjeva postavljenih od strane povratnika, izbjeglih i raseljenih lica i na taj način ohrabriti da učestvuju u izbornom procesu i izaberu one kandidate za koje smatraju da će najbolje zastupati njihove interese.

Mi u Prvom martu smatramo da su potpisivanjem sporazuma stranke potpisnice preuzele i vlasništvo nad procesom tehničkih konsultacija vezanih za zajedničku listu u kojem će Prvi mart nastaviti da posreduje.

Za nas koji smo u ovaj vid borbe krenuli u maju 2012. kampanjom registracije birača na lokalnim izborima u Srebrenici ovo je poruka da je moguće izaći na crtu režimu, koji novcem poreskih obveznika, negira genocid zajedničkim političkim nastupom.

Prvi mart je obavio dio svoje misije: sada je pred nama fanatična i totalna mobilizacija birača.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: