{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Poštovani gledaoci, dobar dan. Šta ćete popiti?"

S
20.8.2011. u 14:33
0
0
"Poštovani gledaoci, dobar dan. Šta ćete popiti?"
0
Ulogu konobara-humanitarca u ovosubotnjoj akciji "Danas vas služi..." u Galeriji "Boris Smoje" u Sarajevu, preuzeo je Goran Milić, legendarni novinar i televizijski voditelj, danas direktor programa na Al-Jazeera Balkan.
Milića starija publika poznaje i kao voditelja Yutela i vlasnika slavnog "lapsusa" o "s.anju u Jugoslaviji", dok ga većina onih koji zadnjih 20 godina gledaju TV znaju kao vrsnog novinara, urednika i vrsnog putopisca. Sa zadovoljstvom je uzeo učešće u humanitarnoj akciji u kojoj poznate ličnosti sat vremena rade kao konobari, a sav prihod se uplaćuje "Otvorenoj mreži za liječenje Bosanaca i Hercegovaca".

"Nisam imao priliku konobarisati još od početka 70-ih kada sam bio vlasnik malenog restorana u Slanom. S godinama su ruke malo okračale, pa sada moram imati asistenta", kazao nam je Milić u kratkom predahu između dvije narudžbe. Iako je u Sarajevu u 13 sati izmjerena temperatura od 31 stepen, Milić je svoj posao obavljao u odijelu, u sakou i sa kravatom, ne žaleći se na vrućine.

Do sada su u akciji "Danas vas služi..." učestvovali brojni poznati gosti i skupljen je dragocjen iznos koji doprinosi liječenju naših oboljelih sugrađana i spašavanju njihovih života. Kako kažu organizatori, akcija se nastavlja, s nadom da će odziv kako poznatih, tako i gostiju, biti sve veći.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: