Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To bi značilo 60% manje uhljebljenja a to ne dolazi u obzir
Koja li ce firma dobit tender za led rasvjetu u Sarajevu !?!? Ili ce cak uvozit rasvjetu iz vana pored domacih firmi
Mi smanjimo potrosnju a oni poskupe struju i opet si na istom!
@OsmanIztarcina Ukoliko poskupe struju, time je usteda veca, jer zamisli da poskupe struje na postojecu rasvjetu.
Ma glavna prepreka je sto jos nisu skontali kako ce sebe ugraditi u projekat...cim to rijese bit ce LED rasvjeta u cijeloj BiH, jos i iznad svakog grma i drveta, bit cepovecan broj bandera garant
Ja mislim da se investicija ustedi u roku od 2 godine sve zavisi od cjene elektricne energije
Zasto bi smo stedili,kad ima viska struje sad kako neradi Aluminij Mostar. 😁🤣😁🇧🇦
E kad sam ja to govorio.
a koliko košta zamjena tih sijalica i koliko će trebati vremena da se dođe u plus sa tim sijalicama da li je neko to izračunao
Sto ce to nama? Odmah bismo manje uvozili elektricne energije, manje talova, manje tendera... Nije to dobro.
Najbolje prakse i rjesenja iz eu, iz slovacke vjerovatno. Jbt, na sto smo spali da sad ni bez slovaka ni sijalicu ne znamo zamjeniti.
Razlika u cijeni između svjetiljke sa halogenom žaruljom i led se uštedom na potrošnji el energije ne može nadoknaditi posebno sto led gubi jačinu osvjetljenja nakon 5 godina a nakon 7 se mora zamijeniti. Nije ekonomski isplativo.
E sad da se zamijeni stara rasvjeta sa novom led rasvjetom bi kod nas kostala milijardu eura,neki jedva cekaju da se ubace u tal.
jest. napravise iza II gimnazije "park svjetlosti" pa im pola lampi ne radi
Sta ce EP onda?
Postavite i LED kioske haha 😂
Gdje je sa zarnim nitom treba zamijenit ali gdje natrijum visokog pritiska nema smisla mijenjat haman je isto efikasno kao led a definitivno je pouzdanije
Kvalitetna led rasvjeta skupa i zahtijeva veliko pocetno ulaganje, racuni jesu manji, ali isplativost je upitna. Naime, led rasvjeta je nepouzdana i vremenom gubi intenzitet, nerijetko prestane raditi, tako, dugorocno je obicna zarulja zakon.