|

FOTO
/
Postavljaju se stanice koje će mjeriti zagađenost zraka u Zenici

Postavljaju se stanice koje će mjeriti zagađenost zraka u Zenici
11
Piše: Elmedin Mehić
28.12.2012. u 16:18
10
komentara
11

dijeljenja
Općina Zenica je počela projekt montiranja stacionarnih mjernih stanica koje će mjeriti nivo zagađenosti zraka na tri lokacije u Zenici.
Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba

U okviru projekta montiranja stanica bit će postavljene tri stacionarne mjerne stanice na tri lokaliteta na području Zenice. Jedna od stanica bit će postavljena u centru grada iznad Robne kuće Bosna, druga će biti postavljena u naselju Radakovo, a treća u naselju Tetovo, koje je na najvećem udaru emisija iz ArcelorMittala Zenica.

Prema riječima Muhameda Pašića, savjetnika u Općini Zenica, pored stacionarnih mjernih stanica bit će postavljena i tri displeja na kojima će se ažurirati podaci zagađenja u Zenici. Jedan od displeja bit će postavljen u Zenici, gdje se trenutno nalazi "gradski sat", a druga dva trakasta displeja bit će postavljena u Tetovu i Radakovu.

"Danas se završava montaža kontejnera za stacionarne stanice u koje će biti postavljene mjerne stanice koje dolaze početkom januara, dok se završetak radova očekuje krajem januara 2013. godine", izjavio je Pašić.

Vrijednost ovog projekta iznosi oko 1.500.000 KM, a postavka displeja i mjernih stanica očekuje se da će biti završena do kraja januara 2013. godine.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...