{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Postanite važni predstavnici država članica UN-a na pet dana

16.12.2012. u 21:28
5
1
Postanite važni predstavnici država članica UN-a na pet dana
5
Postanite važni predstavnici država članica UN-a na pet dana
Peta međunarodna studentska konferencija modela Ujedinjenih naroda – MOSTIMUN 2013. održate će se u periodu od 3. do 7. aprila 2013. godine. I ove, kao i prethodnih godina, MOSTIMUN okuplja studente iz različitih krajeva svijeta koji će dobiti priliku da polemiziraju o aktuelnim pitanjima UN-a.
Simuliranje rada UN-a ima dugogodišnju tradiciju u Evropi i svijetu. Mostar, Zagreb i Beograd su jedini domaćini ovakve manifestacije u regiji koja pruža priliku mladim studentima da na par dana postanu važni predstavnici država članica UN-a. Pored polemiziranja o aktuelnim temama, sudionici uče i o načinu rada UN-a, uče o vještinama diplomacije, upoznavaju druge kulture i običaje te stiču nova poznanstva.

Također, tokom konferencije se poštuju sva pravila UN-a kao što su: engleski jezik kao jedini službeni jezik, dress code i sl.

No ono što će razlikovati MOSTIMUN 2013 od prethodnih izdanja jest to da će cijela konferencija biti u duhu "petogodišnjice". Tako će peto izdanje MOSTIMUN-a imati pet vijeća i trajat će pet dana, saopćili su organizatori.

Konferenciju organiziraju studenti Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemal Bijedić, uz podršku Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru i Unije studenata Univerziteta Džemal Bijedić. Kroz protekle četiri godine na projektu je radilo oko 40 studenata.

Organizatori pozivaju studente iz cijele Bosne i Hercegovine i inozemstva da se prijave i svojim prisustvom uveličaju MOSTIMUN, nauče nešto o drugim kulturama, steknu vrijedna iskustva i upoznaju nove ljude.

Aplikacije za delegate bit će otvorene 5.1.2013. i trajat će do 5.2.2013.godine. Više infomacija potražite na www.mostimun.org.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: