Zemaljski muzej
0

Poslovni susreti turističkih radnika iz BiH i Turske

FENA
Poslovni susreti između 15 predstavnika turističkih agencija iz Republike Turske i zainteresiranih turističkih radnika iz BiH bit će održani danas u Zemaljskom muzeju u Sarajevu.

Bh. turistički djelatnici će svojim kolegama iz Turske predstaviti sve ono što imaju ponuditi, a s ciljem da se već ovo ljeto poveća broj turista iz Republike Turske koji posjećuju BiH.

U okviru poslovnih susreta, pored obilaska zbirki Zemaljskog muzeja, predviđeno je i obraćanje ambasadora Republike Turske, prezentacija starih zanata s Baščaršije te niz pratećih sadržaja.

Poslovni susreti rezultat su zajedničkih aktivnosti “Sarajevo Navigatora”, bh. predstavništva firme Turkish Airlines, Udruženja turističkih agencija BiH, Udruženja hotela i restorana BiH i Turističke zajednice FBiH, a organizovani su uz podršku projekta FIRMA koji finansiraju USAID i Sida, te USAID-ovog projekta “Exellence in Innovation” .

Susretu bh. i turskih turističkih radnika prethodila je višednevna posjeta turskih tur operatora turističkim lokacijama u BiH koja im je, kako kažu, umnogome pomogla da dobiju nove ideje za kreiranje turističkih aranžmana u BiH.