Vlada TK
0

Poslove komesara MUP-a TK obavljat će Fadil Šljivić

FENA
Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela rješenje po kojem će poslove policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona od sutra pa do okončanja suspenzije policijskog komesara obavljati Fadil Šljivić, načelnik Sektora uniformirane policije MUP-a TK.

Naime, imenovanjem Šljivića na poslove načelnika Sektora uniformirane policije, stekli su se uvjeti za primjenu zakonske odredbe Zakona o unutarnjim poslovima TK, odnosno da poslove policijskog komesara u ovakvoj situaciji vrši Načelnik sektora uniformirane policije, priopćeno je nakon današnje izvanredne sjednice Vlade TK.

Podsjećanja radi, poslove policijskog komesara od početka suspenzije policijskog komesara obavljao je Zahid Selimbašić, načelnik Sektora kriminalističke policije.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je rješenje o imenovanju Edina Nišića na mjesto disciplinskog tužitelja.

Zadatak disciplinskog tužitelja je da po prijemu inicijative Nezavisnog odbora za pokretanjem disciplinskog postupka protiv policijskog komesara ispita i u roku od 60 dana donese ocjenu o osnovanosti inicijative.

Obzirom da je Nišić bio predsjednik drugostepene disciplinske komisije Vlada Tuzlanskog kantona donijela je i rješenje o izmjeni rješenja o imenovanju drugostepene disciplinske komisije.

Umjesto Edina Nišića, za predsjednika drugostepene disciplinske komisije imenovan je Emir Softić, diplomirani pravnik.