|

Poslije velike borbe da nastavi školovanje Slavko Mršević iz Rudog je maturirao

Poslije velike borbe da nastavi školovanje Slavko Mršević iz Rudog je maturirao
1.746
Klix.ba
25.5.2019. u 07:36
26
komentara
1,7k

dijeljenja
1/6 Foto: Facebook/Bojan Bajić
2/6 Foto: Facebook/Bojan Bajić (Foto: Klix.ba)
3/6 Foto: Facebook/Bojan Bajić
4/6 Foto: Facebook/Bojan Bajić
5/6 Foto: Facebook/Bojan Bajić
6/6 Foto: Facebook/Bojan Bajić
Nakon duge i neizvjesne borbe Slavko Mršević, mladić s blagim oblikom autizma kojem dugo vremena sistem i institucije bukvalno nisu dozvoljavali da nastavi srednjoškolsko obrazovanje, jučer je maturirao.
Slavko je ipak uspio. Velika borba u kojoj mu je pomagao njegov pravni zastupnik Bojan Bajić završila je sretnim završetko - Slavkovom maturom.

Tako je sinoć u Rudom autistični dječak Slavko Mršević u svečanom odijelu prošetao gradom i proslavio završetak srednjoškolskog obrazovanja.Podsjećamo, slučaj izbacivanja iz škole dječaka Slavka Mrševića iz Rudog prošle godine uzburkao je javnost kada je na svom Facebook profilu objavio fotografiju ispred škole u Rudom i napisao kako svi osim njega imaju pravo ući u školu.

On je bez ikakvog zakonskog razloga izbačen iz škole. Prema riječima njegovog oca Nenada Mrševića, Slavko je u školu upisan 2015. i u prvom polugodištu je dobivao ocjene koje mu nisu zaključene. Drugo polugodište je okončao neocijenjen tako da nije mogao nastaviti školovanje. Stoga je njegov otac o ovom slučaju obavijestio sve relevantne institucije te podnio tužbu po deset osova zbog kršenja zakona o srednjem obrazovanju i uskraćivanja prava dječaku na školovanje.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...