BiH
0

Poslanik Skupštine Brčko distrikta osuđen na tri mjeseca zatvora

SRNA
Poslanik u Skupštini Brčko distrikta Ćazim Dačaj (49) osuđen je na tri mjeseca zatvora i novčanu kaznu od 2.000 KM jer je napao policajca i povrijedio jedno lice.

Ovu pravosnažnu odluku donio je Osnovni sud Brčko distrikta, a na osnovu sporazuma Dačaja sa lokalnim tužilaštvom o priznanju krivice.

Tužilaštvo je optužilo Dačaja da je sredinom prošle godine u jednom lokalu u Brčkom udario policijskog službenika, a prethodnog dana i jednog gosta.

Sekretar Tužilaštva Samir Beganović izjavio je novinarima da su se napadi na oštećene u oba slučaja dogodili dok su policijski službenici bili na intervenciji zbog Dačaja i nekoliko lica u njegovom društvu, koji su narušavali javni red i mir.

"Nakon potvrđivanja optužnice, a prije početka glavnog pretresa, Tužilaštvo i optuženi su zaključili sporazum i optuženi je priznao krivicu za krivična djela koja su mu navedena u optužnici, odnosno za napad na službeno lice u obavljanju poslova bezbjednosti i za laku tjelesnu povredu", rekao je Beganović.

On je pojasnio da je Dačaju izrečena kaznu zatvora od tri mjeseca za napad na službeno lice u obavljanju poslova bezbjednosti, a novčana kazna za nanošenje lake tjelesne povrede.

Presuda je odmah postala pravosnažna, jer su se obje strane u sporazumu odrekle prava na žalbu.