{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brčko: Lažnom kupovinom automobila prevario građane za 3.000 maraka

F
FENA
2.3.2015. u 16:10
4
13
Brčko: Lažnom kupovinom automobila prevario građane za 3.000 maraka
4
Brčko: Lažnom kupovinom automobila prevario građane za 3.000 maraka
Brčko
Tužilaštvo Brčko Distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Š. Dž. zbog osnovane sumnje da je lažno dogovarajući kupovine automobila varao njihove vlasnike oštetivši ih za ukupan iznos od tri hiljade maraka.
Tužilaštvo je 42-godišnjaka iz Brčkog, koji je ranije osuđivan za imovinska i druga krivična djela, optužilo da je krajem protekle i početkom ove godine, lažno se predstavljajući kao kupac, preuzimao posjed nad vozilima nakon čega vlasnicima ne bi platio dogovorenu kupoprodajnu cijenu.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Brčko Distrikta BiH, optuženi je u vršenju krivičnih djela iskazao naročitu upornost koristeći se pri tom različitim sredstvima obmane kako preuzeti automobil u konačnici ne bi platio.

Tako je u jednom slučaju nakon predaje vozila pozvao policiju tvrdeći kako ga vlasnik vozila, kada je zahtijevao novac, uznemirava, dok je u drugom iskoristivši ukazano povjerenje vlasnika da na trenutak sam ostane u vozilu u istom pobjegao s mjesta događaja - navodi se u optužnici.

Postoji osnovana sumnja da je optuženi postupajući na navedeni način u više navrata oštetio vlasnike za iznose od sedam stotina do hiljadu i pol konvertbilnih maraka, čime bi počinio produženo krivično djelo prevare.

U skladu s rezultatima tromjesečne istrage, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Š.Dž. i dostavilo je nadležnom sudu na daljnji krivični postupak.

U fazi prethodnog saslušanja ova optužnica je u cjelosti potvrđena, a tako i osnovana sumnja da je optuženi počinio krivično djelo za koje se tereti.

Inače, Krivičnim zakonom Brčko Distrikta BiH za ovo krivično djelo propisana je kazna zatvora do tri godine, navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: