{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslanički klub SBiH pokrenut će pitanje Špirićeve smjene

F
4.12.2009. u 17:48
0
9
Poslanički klub SBiH pokrenut će pitanje Špirićeve smjene
0
Poslanički klub SBiH pokrenut će pitanje Špirićeve smjene
Klub Stranke za BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nazvao je zahtjev predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića za razrješenje ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Safeta Halilovića "još jednom Špirićevom akrobacijom".
- Koristeći tešku situaciju i položaj invalida te kašnjenje u ratifikaciji Međunarodne konvencije o invalidima, predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić pravi nove političke montaže i pokušava da se obračuna sa političkim neistomišljenicima u Vijeću ministara tražeći njihove smjene, kaže se u saopćenju Poslaničkog kluba Stranke za BiH.

"Umjesto da bude sa sa više od 500 invalida i da im se kao odgovoran političar u Parlamentu obrati, Nikola Špirić bježi od njih i iz Banje Luke konstruiše političke hajke mada zna da je ministrar Safet Halilović uradio svoj dio posla kako bi Konvencija na vrijeme bila ratifikovana.

Iz tih razloga, poslanici Stranke za BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH pokrenut će pitanje Špirićeve odgovornosti i smjene", kaže se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: