|

Poslanici u hotelskim sobama, apartmani Vlade RS prazni

Poslanici u hotelskim sobama, apartmani Vlade RS prazni
6
Piše: G. D.
30.11.2014. u 22:27
20
komentara
6

dijeljenja
Poslanici u hotelskim sobama, apartmani Vlade RS prazni Sjedište Vlade RS
U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci postoje 54 apartmana, od čega su četiri pretvorena u kancelarije, dok je 38 dodijeljeno na korištenje zvaničnicima RS-a koji nisu iz Banje Luke.
Pravo na korištenje apartmana imaju ministri, savjetnici, sekretari ministarstava i direktori javnih preduzeća i ustanova čije je mjesto stanovanja udaljeno više od 60 kilometara od Banje Luke.

Prema zvaničnim podacima, apartmane trenutno koristi generalni sekretar Vlade RS Vlado Blagojević, koji u Banju Luku putuje iz Doboja, kao i pet ministara – bivši ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Miroslav Milovanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić (Brčko), ministar za izbjeglice i raseljene osobe Davor Čordaš (Mostar), ministrica pravde Gorana Zlatković (Brod) i ministrica uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić (Prijedor).

Poslanici Narodne skupštine RS već godinama odsjedaju u banjalučkom hotelu Bosna, iako su im vladini luksuzni apartmani gotovo prekoputa. Narodna skupština RS je prošle godine na smještaj poslanika potrošila 340.000 maraka, a generalni sekretar NSRS Ranko Karapetrović kaže da pravo na smještaj imaju oni poslanici koji u Banju Luku dolaze iz mjesta koja su udaljena 60 i više kilometara.

"U periodu kada se održavaju sjednice NSRS, 52 poslanika su smještena u hotelu Bosna. Apartmani u zgradi Vlade RS imaju manji kapacitet i pretežno su namijenjeni za smještaj ministara i drugih funkcionera iz Vlade RS", rekao je Karapetrović

Osim toga, poslanici koji za dolazak na zasjedanje koriste vlastito vozilo imaju pravo na naknadu troškova u iznosu od 15 posto cijene litra pogonskog goriva po pređenom kilometru od mjesta prebivališta do zgrade Parlamenta RS. Ti troškovi se isplaćuju iz sredstava namijenjenih za rad u poslaničkim klubovima, a klub poslanika ima pravo stalnog korištenja jednog službenog vozila radi obavljanja poslova iz nadležnosti Narodne skupštine RS.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...