{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslanici SDS-a oštro počeli sjednicu Narodne skupštine RS

F
9.10.2013. u 11:15
0
2
Poslanici SDS-a oštro počeli sjednicu Narodne skupštine RS
0
Poslanici SDS-a oštro počeli sjednicu Narodne skupštine RS
Foto: SRNA
Poslaničkim pitanjima danas je nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS), prekinuta prošle sedmice.
Odmah na početku sjednice poslanik SDS-a Miladin Stanić tražio je odgovor zašto nije sanirana škola u Prnjavoru, iako je školska godina počela, a objekat je potpuno neuslovan za rad.

Stanić nije bio zadovoljan dobijenim odgovorom i naveo je da je potpuno neprihvatljivo da “novca ima za tajkune”, a ne za djecu u ovoj školi, u kojoj je radila i sadašnja premijerka Željka Cvijanović.

Bez odgovora je ostalo i pitanje Kostadina Vasića koliko sredstava ima na escrow računu, na kojem su sredstva od privatizacije.

Umjesto predstavnika Vlade RS-a odgovorio je sam Vasić navodeći da je ostalo samo 12 miliona KM, te upitao gdje su milijarde s tog računa.

Među preostalim tačkama dnevnog reda su Nacrt zakona o izmjenama Zakona o eksproprijaciji, Prijedlog strategije razvoja Glavne službe za reviziju javnog sektora RS od 2014. do 2020. godine te Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta RS za prvi šest mjeseci ove godine.

Pred poslanicima će biti i Izvještaj o poslovanju Investiciono - razvojne banke RS i njenih fondova za 2012. godinu s izvještajem nezavisnog spoljnog revizora, Izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora RS te Izvještaj Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti RS za 2012.

Bit će riječi i o Godišnjem izvještaju Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine za 2012., Izvještaju o saradnji RS-a s Haškim tribunalom kao i Izvještaju o analizi i planu aktivnosti po pitanju traženja nestalih, istraživanju i procesuiranju ratnih zločina i radu Ministarstva unutrašnjih poslova RS januar - juni 2013.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: