{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslanici danas razmatraju Prijedlog budžeta za 2012. godinu

F
24.5.2012. u 07:30
3
44
Poslanici danas razmatraju Prijedlog budžeta za 2012. godinu
3
Poslanici danas razmatraju Prijedlog budžeta za 2012. godinu
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2012., čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.
Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH podržala je prijedlog ovog zakona uz nekoliko usvojenih amandmana koje je predložio SNSD. Usvojenim amandmanima ne mijenja se budžetski okvir, on ostaje 950 miliona KM, radi se samo o unutrašnjoj preraspodjeli.

Članovi Komisije su od predloženih tridesetak amandmana, podržali samo jedan broj amandmana SNSD-a koji su modificirani tokom same sjednice komisije.

Član Komisije Salko Sokolović (SDA) kazao je novinarima da je suština amandmana koje je uložila SDA bila da se proširi budžetski okvir za 47 miliona KM.

"Razlog za širenje budžetskog okvira je naša želja za razvojem države BiH, a ne za stagniranjem. Na našu žalost, u ovom budžetu nemamo mogućnost da se BiH razvija, da ide naprijed", kazao je Sokolović, dodajući da će SDA glasati protiv ovog budžeta.

Poslanici bi trebali razmatrati Prijedlog zakona o carinskoj tarifi u drugom čitanju te nekoliko zakonskih prijedloga u prvom čitanju, među kojima su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: