{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Budžet za 2012. godinu sutra pred poslanicima?

S
9.5.2012. u 19:20
0
2
Budžet za 2012. godinu sutra pred poslanicima?
0
Budžet za 2012. godinu sutra pred poslanicima?
Parlament BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH sutra bi u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog budžeta BiH za 2012. godinu, koji je u parlament BiH uputilo Predsjedništvo BiH.
Nakon što su Ustavnopravna i Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma u utorak razmatrale Prijedlog budžeta, očekuje se da ovo pitanje bude na dnevnom redu sutrašnje sjednice, ali će konačnu odluku o uvrštavanju ove tačke u dnevni donijeti Kolegijum i Prošireni kolegijum ovog doma sutra ujutro. Predsjedništvo BiH je 27. aprila usvojilo Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2012. godinu u ukupnom iznosu od 1.349.928.000 KM.

Od ovog iznosa za finansiranje institucija BiH predviđeno je 950 miliona KM, a za servisiranje spoljnog duga 444.928.000 KM. Protiv ovakvog prijedloga budžeta bio je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. I predstavnici SDA u Komisiji za finansije i budžet Predstavničkog doma izrazili su protivljenje predloženom budžetu BiH za 2012. godinu.

Na ranije predloženom dnevnom redu sutrašnje sjednice Predstavničkog doma naći će se i prijedlog poslanika SDS-a i PDP-a za razmatranje po hitnom postupku prijedloga zakona o izmjenama Zakona o Javnom radio - televizijskom sistemu BiH i Zakona o Javnom radio - televizijskom servisu BiH. Ovim prijedlozima zakona predviđa se ukidanje obavezne takse za posjedovanje RTV prijemnika i finansiranje javnih emitera iz budžeta BiH, odnosno entiteta.

Poslanici bi u drugom čitanju trebalo da razmotre Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o reviziji institucija BiH, čiji je predlagač poslanik Saveza za bolju budućnost BiH Ismeta Dervoz, a kojim bi, između ostalog, bila uvedena obavezna revizija učinka za sve institucije.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 sati. Za 9.00 sati zakazan je Kolegijum, a u 9.30 sati Kolegijum u proširenom sastavu, nakon čega će biti poznat konačan dnevni red sjednice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: