{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslanica PSBiH na konferenciji o reformi demokratske uprave

F
FENA
16.6.2015. u 08:14
71
7
Poslanica PSBiH na konferenciji o reformi demokratske uprave
71
Poslanica PSBiH na konferenciji o reformi demokratske uprave
Maja Gasal-Vražalica
Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Maja Gasal-Vražalica učestvovat će u radu Konferencije na visokom nivou pod nazivom "Reforma demokratske uprave i javne administracije na zapadnom Balkanu" koja se 16. i 17. juna održava u Beogradu.
Cilj održavanja ove Konferencije je da učesnicima ponudi platformu za raspravu i identifikaciju glavnih izazova po pitanju reforme demokratske uprave i javne administracije, s kojima se suočavaju zemlje zapadnog Balkana i njihovi partneri iz Njemačke, te međunarodnih i regionalnih organizacija.

Fokus rada bit će usmjeren na aktuelne prioritete, politike i instrumente vladinih institucija i organizacija civilnog društva po pitanju najhitnijih reformi javne administracije, njenog utjecaja na demokratsku upravu, te poboljšanju upravljanja javnim službama i ljudskim resursima unutar njih.

Također, tokom Konferencije bit će razgovarano i o unapređenju napora institucija EU na ovom polju, jačanju sistema odgovornosti i transparentnosti organa vlasti, te poboljšanju administrativnih procedura i službi, saopćeno je iz PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: