Otvoreno od 7 do 20 sati
16

Posjetili smo glasačko mjesto u Ambasadi Srbije, evo šta od izbora očekuju glasači

M. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Biračko mjesto za glasanje na izborima u Srbiji otvoreno je i u Ambasadi Srbije u Bosni i Hercegovini u Sarajevu, kao jedno od 77 mjesta u svijetu na kojima će moći glasati srbijanska dijaspora.

Predsjednica Biračkog odbora Nataša Đorđević rekla je da je biračko mjesto otvoreno na vrijeme i da izborni proces protiče bez problema.

"Solidnu izlaznost od oko šest posto zabilježili smo do 9 sati i nadamo se da će do 20 sati do kada je otvoreno ovo biračko mjesto, izaći što veći broj birača registrovanih za glasanje na ovom biračkom mjestu", navela je Đorđević.

Ekipa portala Klix.ba obišla je glasačko mjesto u Ambasadi Srbije, gdje nam je jedan od glasača rekao da ne očekuje neke velike promjene nakon izbora, jer pošteno govoreći ipak je Vučić imao najviše uspjeha.

"Izbori kao izbori. Previše je kandidata i partija i to smanjuje mogućnost nekome iz opozicije da pobjedi", kaže jedan od glasača.

Drugi dodaje da mu je drago što ima demokratski ponuđenih kandidata.

"Uvijek je očekivati na bolje, a strahovati od goreg, neobjašnjivo mi je zašto ima toliko kandidata. U suštini, ne razumijem zašto se ne dogovore oko zajedničkog", dodaje.

Podsjećamo, za građane Republike Srbije danas su od 7 sati otvorena biračka mjesta, a birat će predsjednika Republike, zastupnike u Skupštini Srbije, ali i predstavnike lokalne skupštine u Beogradu, Boru i još 12 općina.