Poručio potpredsjednik
102

Poruka iz Kasumovićeve stranke: Prije će papa preći na islam, nego što će HDZ ući u vlast u ZDK

E. M.
Dok se HDZ ZDK nada ulasku u koaliciju Šestorke u Zeničko-dobojskom kantonu, stigao je i odgovor iz Kasumovićeve stranke da će prije papa preći na islam nego oni ući u vlast.

Na jučer održanom sastanku predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića sa predstavnicima općinskih odbora, predsjednik HDZ-a ZDK Ivo Tadić je kazao da se nadaju ulasku u vlast u Zeničko-dobojskom kantonu te da u skladu s tim očekuju i ministarstva.

Vjerovatno se nadaju da će njihov ulazak u vlast u ZDK uroditi plodom nakon što se završe pregovori Osmorke sa HDZ-om na višim nivoima te da će jedan od zahtjeva biti i to da HDZ bude dio koalicije aktuelne Šestorke u Zeničko-dobojskom kantonu.

Međutim, odgovor za HDZ ZDK stigao je na Facebooku od potpredsjednik BHI-KF Kenana Uzunovića koji je na podijeljenom članku "Ivo Tadić, predsjednik KO HDZ ZDK: Prilikom ulaska u vlast očekujemo ministarstva u Vladi ZDK" napisao:

"Veće su šanse da papa pređe na islam nego da HDZ uđe u vlast u ZDK", napisao je Uzunović.

Komentar na postu je nakon nekog vremena nestao, ali je izgledno da će se teško realizirati ideja da Šestorka prihvati HDZ u zagrljaj bez obzira postane li HDZ BiH dio Osmorke na višim nivoima.