Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
... dobro je biti zdrav pa ne ovisit o našoj "medicini".
porodična medicina.................. čekaš 7 dana da te prime, a kad i to odradiš bnez puno pitanja haj kod ovog haj kod onog doktora, pa opet u porodičnu napiše recepte i to je to............. porodična medicina služi samo ZA PISANJE UPUTNICA I NAKON TOGA PISANJE RECEPATA I TAČKA ...................sto posto promašen projekat. Kako tih doktora u porodičnoj nije sramota našto im se svodi njihovo bivstvovanje .
možda bi mogli raditi svoj posao da sda sdp direktori nisu naizmjenice doveli stotine vozača čistačica sekretarica a ljekara najmanje. istovremeno naš narod, posebno penzioneri, idu za svaku pizdariju doktoru. sinoć puna hitna pacijenata, imaju temperaturu. pa jbt zar je 38 temperatura za hitne???
Kod mene je super, fakat su se dobro organizovali, sestrice ljubazne, doktorica skroz korektna. Čestitam! Govorim istinu, ima i nešto dobro organizovano.
problem je sto u porodicnoj radi uglavnom jedan ljekar koji nemoze sve da stigne pogotovo u vecim naseljima i onda se desavaju ovakve stvari u mojoj ambulanti se toliko trude da ugode svima ali fizicki je prosto nemoguce treba da zaposle jos ljekarai i onda ce se manje cekati
nisam ovo citala, moram da priznam. dosla sam samo da kazem LOL na naslov
čini mi se da bi kad bi ne daj Bože morao kod ovih naših mesara prije odabrao laganu šetnjicu u minskom polju . Veće su šanse da završi sve ok .
Hahahahaha mojne tisra Sarkicu.Akreditujete ih,kako i sam rece 15 godina,a stanje i znanje u JUKS Dom zdravlja svakim danom sve gorei gore.A AKAZ smijurija,ko' neka sekta izgledaju sa onim izvještacenim i nazor osmjesima.I još nam samo reci koga ste uhljebili u AKAZ a koga da kontroliše AKAZ i to sve iz Fonda Zdravstvenog Osiguranja Kantona Sarajevo.
Prvo što treba uraditi jeste oduzeti svakom doktoru hrpu plovaka koju natrpaju u džep mantilčine a zatim izvršiti usmeno testiranje znanja. Potom provjeriti koliko knjiga su pročitali osim bajki u krevetu. A o pisanju knjiga da i ne govorimo. A kad se seljaciine dokopaju računara pa to ti je ko cuke u maslu.
Koga li vi folirate... Ako neplanski dobiješ visoku temperaturu i usudiš se da tražiš ljekarsku pomoć, ne gine ti dva sata čekanja sa besposlenim dedama i babama, koji često dođu u ambulantu da s nekim malo i proćaskaju.. To što si eventualno infektivan i što samim svojim prisustvom ugrožavaš te starce nikog mnogo ne brine, pa ni njih same.. Ah da.. zato poznanici sestre, što bi bilo pola istočne Bosne i četvrtina Sandžaka sve završavaju dok kažeš keks..
Sve im se svodi na sustu dijagnostiku, kuckanje po tastaturi i šepurenje u mantilčinama. Jedan doktor uzme nalaz od drugog a ovaj od trećeg i td prepisuju. A što se tiče onog najvažnijeg a to je humanost i ljudskost, znanje i profesionalnost to je NULA
A ko ti si načitan , keramičaru
Postavili ste normu da se pacijenti mogu zadrzati kod hecima 10 minuta. Sta moze zamto vrijeme hecim, pisatr, da urad. Ne moze ni recepte ukucati. Hecim porodicne medicine je samo pisar. To ste napravili. Usput ste, radi usteda, zabranili hecimima da pacijentima pruzaju pravu medicinsku uslugu.
Nikad ona nije profunkcionisala kako je zamišljena. I nikad nije bila dobra...porodična medicina prije svega podrazumjeva imati doktora dostupnog pacijentu 24 sata...vi ga sad poslije 15 godina implementacije projekta možete dobiti iduće hefte.
kad to Sebija ujedini, ma hajde bolan
Nikome se ne ponovilo