BiH
0

Porodice šehida KS dobile odmaralište na Boračkom jezeru

Klix.ba
Svečanim presjecanjem vrpce, premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković, ministar za boračka pitanja u Vladi Kantona Faid Hećo i predsjednica Skupštine Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Kantona Sarajevo Naima Macanović otvorili su jučer na Boračkom jezeru odmaralište za porodice šehida i poginulih boraca.

"Ovo je prvi objekt ove namjene u Federaciji BiH i posebno nam je drago da smo mi u Kantonu Sarajevo, zajedno sa svim našim organizacijama na općinskom nivou uspjeli omogućiti našim porodicama trenutke odmora u ovom prekrasnom okruženju. Naša zahvalnost ide svima koji su učestvovali u gradnji odmarališta, Vladi Kantona, sarajevskim općinama, a posebno općinama Centar, Stari Grad i Novi Grad i svim donatorima bez kojih ne bi bilo moguće sve ove poslove dovesti do kraja“ istakla je predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Kantona Sarajevo Bahrija Kituša.

Kako su naglasili domaćini, objekt je spreman da primi svoje goste, ali je potrebno još okončati radove na uvođenju grijanja. Kapacitet objekta je 36 kreveta, a planirano je da boravak ovdje traje osam do deset dana po gostu. Objektom će u potpunosti gazdovati sva udruženja porodica šehida i poginulih boraca u Kantonu Sarajevo, a prvi gosti jučer su bili članovi Vlade Kantona Sarajevo koji su upravo ovdje održali svoju 39. sjednicu nakon čega je bilo upriličeno i druženje sa članovima ovih organizacija.