|

Porodice Agić i Malkoč traže podršku građana uoči sutrašnjeg ročišta Sanjinu Sefiću

Porodice Agić i Malkoč traže podršku građana uoči sutrašnjeg ročišta Sanjinu Sefiću
1.229
L. K.
10.11.2019. u 19:35
50
komentara
1,2k

dijeljenja
Porodice Agić i Malkoč traže podršku građana uoči sutrašnjeg ročišta Sanjinu Sefiću Foto: N. G./Klix.ba
U Kantonalnom sudu u Sarajevu sutra će se sa početkom u 10 sati održati ročište u slučaju Sanjin Sefić, a porodice poginulih djevojaka Edite Malkoč i Selme Agić pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže na okupljanju ispred zgrade suda.
Sefić se tereti da je svojim automobilom u noći 10. oktobra 2016. godine prolazeći kroz crveno svjetlo brzinom većom od 100 kilometara na sat udario Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Nekoliko sati kasnije je osmislio plan bijega te je napustio granice BiH i otišao u Srbiju, gdje je uhapšen i odakle je izručen 9. januara 2017. godine.

Djevojke su nedugo nakon nesreće preminule od zadobijenih povreda, a Sefić još uvijek ne želi priznati krivicu iako su to njegovi pomagači već učinili.

"Za sigurnost svih nas! Važno je poslati poruku da pratimo slučajeve poput Sefića i da očekujemo adekvatnu kaznu jer samo tako možemo dati do znanja da ne želimo da smo svakodnevno ugroženi. Za mir i sigurnost svih nas i naših najmilijih", napisali su organizatori okupljanja.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...