{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porijeklo oružja koje je zaplijenjeno u Italiji još nije precizno utvrđeno

F
13.5.2010. u 17:44
0
0
Porijeklo oružja koje je zaplijenjeno u Italiji još nije precizno utvrđeno
0
Porijeklo oružja koje je zaplijenjeno u Italiji još nije precizno utvrđeno
EUFOR je danas saopćio da porijeklo oružja koje je zaplijenjeno u Italiji, a koje je u vezi s kriminalnim aktivnostima, još nije precizno utvrđeno i predmet je istrage koja je u toku.
"EUFOR nema informacija niti obavještajnih podataka koji bi mogli potvrditi navode koji su danas objavljeni u bh. medijima", navodi se.

U saopćenju se ističe da je EUFOR prikupljao i uništavao oružje i municiju u okviru operacija "Žetva" do marta 2007. godine u tijesnoj saradnji i koordinaciji s nadležnim lokalnim organima vlasti u BiH.

"Nakon toga, nadležnost za te poslove preuzeli su nadležni domaći organi, što je i danas jasno pokazano u kasarni Rajlovac", navodi se.

U cilju održavanja stabilnog i sigurnog okruženja, EUFOR ima funkciju nadzora tog procesa.

"Za vrijeme službe u BiH, svi pripadnici EUFOR-a dužni su poštivati sva međunarodna pravila i zakone svojih matičnih država. O ovome, kao i o primjeni vojnih zakona matičnih država, brine se Međunarodna vojna policija.

Kretanje, kontrola i inspekcija vojnih letjelica koje dolaze u i odlaze iz BiH odvija se u skladu sa striktnim pravilima i pod nadzorom.

Prilikom ulaska i napuštanja BiH pripadnici EUFOR-a, osim što podliježu vojnim propisima svojih matičnih zemalja, prolaze i kroz kontrolu prtljaga u skladu s međunarodnim propisima zračnog prometa", navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: