{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porezna uprava pojačala kontrole u Međugorju

11.9.2012. u 10:00
1
16
Porezna uprava pojačala kontrole u Međugorju
1
Porezna uprava pojačala kontrole u Međugorju
Međugorje
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u petak u popodnevnim satima izvršili su 30 inspekcijskih nadzora na području općine Međugorje. Kontrolisani su objekti za koje je postojala osnovana sumnja da posluju bez odobrenja nadležnog organa, kao i objekti koji posluju suprotno Zakonu o fiskalnim sistemima Federacije BiH, nakon što su inspektori Odsjeka za obavještavanje i istrage Mostar izvršili provjere i lociranje objekata.
Od izvršenih 30 inspekcijskih nadzora u 17 slučajeva izvršene su kontrole pansiona, dok se 13 inspekcijskih nadzora odnosilo na kontrolu ugostiteljskih objekata i suvenirnica.

Prema konačnim rezultatima u toku inspekcijskog nadzora 12 poreznih obveznika poslovalo je bez odobrenja nadležnog organa, zatečeno je šest neprijavljenih radnika, dok sedam poreznih obveznika nije imalo instaliran fiskalni uređaj.

U toku inpekcijskih nadzora inspektori su izdali ukupno 26 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 31.600,00 KM, te izdali osam rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti i 14 rješenja o zabrani obavljanja poslovne aktivnosti.

Za nepravilnosti koje su utvrđene u toku provedene akcije Porezna uprava Federacije BiH će u narednom periodu nastaviti sa poduzimanjem mjera u okviru svojih nadležnosti.

Skrećemo pažnju da će Porezna uprava Federacije BiH u narednom periodu pojačati kontrole poštivanja Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH i drugih poreznih zakona na području čitave Federacije BiH, saopćeno je iz ove institucije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: