|

Porezna Uprava FBiH: Uništena 24 aparata za igre na sreću

Porezna Uprava FBiH: Uništena 24 aparata za igre na sreću
0
F
FENA
20.12.2012. u 18:32
2
komentara
0

dijeljenja
Porezna Uprava FBiH: Uništena 24 aparata za igre na sreću
Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine - Kantonalni porezni ured Tuzla danas je izvršio uništenje 24 aparata za igre na sreću koji su izuzeti u okviru kontrole zakonitosti priređivanja igara na sreću.
Uništavanje aparata za igre na sreću izvršeno je po pravosnažnim presudama Općinskog suda u Tuzli i Općinskog suda u Gradačcu.

Presudom Općinskog suda u Tuzli aparati za igre na sreću su izuzeti od Medihe Memišević i Samira Memiševića, a presudom Općinskog suda u Grdačcu mjera izuzimanja aparata izrečena je Emiru Mustafagiću, Mehmedu Smajiću, Osmanu Omeragiću, Dževadu Kujoviću i Nedžadu Garagiću.

Uništavanje aparata izvršilo je komunalno preduzeće „Komunalac ” u krugu skladišta privrednog društva „Kalatex“ d.o.o. Kalesija u čijem magacinu su bili uskladišteni oduzeti aparati za igre na sreću.

Porezna uprava Federacije BiH-Kantonalni porezni ured Tuzla je 19. decembra 2012. godine izvršila javnu prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika dužnika „Remi sportske kladionice” d.o.o Tuzla u vrijednosti od 15.035,10 KM, a prodati su televizori i računarska oprema.

Javna prodaja je istovremeno održana i u Kantonalnim poreznim uredima Ljubuški i Novi Travnik, ali za kupovinu zaplijenjene imovine nije bilo zainteresiranih kupaca, saopćila je Služba za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...