|

Porezna uprava FBiH: Ne opstruiramo Grad Zenicu u naplati komunalne takse od kladionica

Porezna uprava FBiH: Ne opstruiramo Grad Zenicu u naplati komunalne takse od kladionica
4
I. P.
4.11.2019. u 14:21
5
komentara
4

dijeljenja
Porezna uprava FBiH: Ne opstruiramo Grad Zenicu u naplati komunalne takse od kladionica Foto: M. O./Klix.ba
Povodom teksta objavljenog na portalu Klix.ba pod naslovom "Konaković i Kasumović u Zenici razgovarli o oporezivanju kladionica i zagađenju zraka" reagovala je Porezna uprava Federacije BiH čije saopćenje prenosimo u cjelosti.
Kako se navodi, nisu tačni navodi gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića da Porezna uprava Federacije BiH opstruira Grad Zenicu u naplati komunalne takse od kladionica.

"Kao što je i ranije isticala Porezna uprava Federacije BiH - Kantonalni porezni ured Zenica je blagovremeno izvršio razrez komunalne takse za porezne obveznike, ali su isti izjavili žalbe na rješenje Porezne uprave Federacije BiH, koje je Porezna ispostava Zenica bez odlaganja prosljedila Ministarstvu finansija Federacije BiH na nadležno postupanje", kažu iz PUFBiH.Dalje se navodi kako Porezna uprava Federacije BiH ne može vršiti naplatu kako komunalne takse tako i ostalih dodatno utvrđenih poreznih obaveza, dok rješenja o razrezu ne postanu konačna, odnosno izvršna.

"Podsjećamo javnost da je Porezna uprava Federacije BiH u cilju pravednijeg oporezivanja i ukidanja diskriminacije u oporezivanju igara na sreću i efikasnijeg nadzora, krajem 2015. godine inicirala izmjene zakona o
oporezivanju igara na sreću, te poziva gradonačelnika Kasumovića da za
predložene izmjene, ili neke druge bolje, učinkovitije i pravednije prijedloge
oporezivanja osigura većinu za donošenje u Parlamentu Federacije BiH", zaključuje se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...