Komentari (128)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zadnjih dana sve lijepe informacije o ŽFBiH i onda odjednom ovo. Tacno da poludis, ako si normalan..
Mislim da je ocito da ogavni i seljacki autobuski lobi ne zeli da zeljeznice uopste posluju jer neki dan u samo jednom potezu voz je prevezao putnika za koliko je potrebno 10 buseva prema jugu. Ima tu i ultrajakog naftnog lobija koji zeli dalje da prodaje gorivo kako bi punili svoje vec pune dzepove. Da nije njih davno bi Zeljeznice obavljalo sav prigradski saobracaj za Sarajevo te medjugradski za Mostar, Zenicu i Banja Luku.
Rodila malina....pobij ljude otkupnim cijenama......Kreno voz....ukini racun....Svane dan.....upucaj sunce....
Blagonaklona vlada koja neke spašava a neke pušta da crknu. Ove spašava jer su fabrika glasova, zna se kako se upošljava. Umjesto držanja u zatvorima raznih kriminalaca, iste treba uzeti da rade u ovakvim firmama, uz torturu i besplatno, ALI hapsiti osuditi i među te volontere uključiti i odgovorne za ove lopovluke. Glupi narod neće da shvati da su za govna u kojima smo sada, krivi lopovi a ne bošnjaci srbi il hrvati.
hahahhh.... otišo jednom do čapljine i kraj priče. samo gasite te izvore dugovanja i nerentabilnosti.
Žila kukavica u BiH transportom sektoru, smanjuje zagađenje, broj kamiona i vozila na skromnim putevima BiH. U modernim euro državama se subsidira zbog efikasnosti i povoljnosti koje donosi naspram fosilnih prevoznih sredstva, a u nas... šta reći, sredstvo za pljačku države
"VLADA OBEĆALA POMOĆ"... HEHEHEHEHEHEHEHE Ista ona vlada što je kupila talgo vozove i gurnula u propast ovo što se zove ŽFBiH. Napaćeni narode, ko vas vodi, Bog vam pamet dao.
Vic dana: Premijer FBiH Fadil Novalić nedavno je za Klix.ba izjavio da budućnost Željeznica vide u teretnom prijevozu, koji je u konstantnom porastu. Fadile, Fadile, biseru.
Jos malo pa ce vladi blokirati racune.
E ebi ga sad
Vlada obecala pomoc? Kome? Pa ZFBIH je drzavna firma drzava vecinski vlasnik kako je onda duzan porez toliki? Drzavna firma duzna drzavi. A to je klasicno pranje novaca odnosno bogacenje politicara uplatit ce drzavnoj firmi pa ce izvuc te novce sebi kao i sto su dosad radili zato i jest toliki dug.
Sve što je prešlo iz društvenog u državno vlasništvo propada, što najbolje govori kakva nam je država.
Moraju malo i ratni profiteri uzet jos para koji su pokrenuli biznise s kamionima autobusima.Zadnjih 10 godina se sputava zeljeznica da bi se oni i dalje bogatili.Sve je to politika :)
pa šta ako su dužni.pa šta .haj nek ugase željeznicu.haj nek ugase gras,haj nek pogase gomilu firmi. pa šta.pa šta ako odu svi visoko obrazovani ljudi iz bosne.pa šta ako bude 4 buđetlije jedan što privređuje.NEK SE POLITIČARI I POREZNA NE IGRAJU SA RADNICIMA I PRIVREDNICIMA JER ODE SVE U P.M.
Čim se desi neki pozitivni pomak, eto poreznika, inspekcija, ku*aca, palaca, da to sruši. Dok su dugovi rasli, nikoga da svrati. Bando.
@indoktrinator Nije dug od 100 miliona napravljen prije mjesec dana. Ni od prije samo godinu dana. Već decenijama. A gdje su tada bili ti partijski reketaši da ih blokiraju ?
@indoktrinator Pa hajde i ti rame uz rame sa Alijom. Ima mjesta.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
pa se ti reklamiraj na klixu hahahha
neka su..dosta je gomilanja dugova... nek prodaju nekome ko zna sta raditi sa njima...ko ce gledati gdje se svaka marka trosi i ulaze.... svaka uprava od rata pa do danas je samo punila dzepove svoje ne mareci za preduzece i profitabilnost....