Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kaze da se na neki nacin oporezuje kao u evropskim zemljama, bas me interesira koji je to nacin, ali nije to problem ako ce mo imati place kao u evropskim zemljama, standard kao u evropskim zemljama onda me oporezuj a ne preko nasih leđa svoje poluretardirane ideje sprovoditi. Aktiviraj mehanizme naplkate poreza od velikih duznika kojima drzava oprasta milionske dugovoe na osnovu poreza pa ce biti novaca, aktioviraj kontrolu po kafanama i radnjama pa da vidis kako se puni buđet stoko nepismena....
aferim.najbolji komentar
uzmete 17 posto na topli obrok, ja kupim doručak i platim opet 17 posto pdv-a to je 34 posto - dobra vam matematika
najbolje da za njih volontiramo
ocekivao sam od ovih mozgova ,sto se nisu odlili,a imaju primanja s benefitima kao funkcioneri u bundestagu, da ne izmisljaju toplu vodu,nego da prepisu iz normalnih drzava sve zkone i da ih sprovedu,naravno nemozemo imati zivotni stamdard kao evropske drzave ali ni oni tolika primanja i benefite mi nismo dojcland ,mi smo prcija na balkanu a oni nisu funkcioneri ubundestagu nego su balkanski dzilkosi.---
zapisano je nesto sto je notorna istina.--ako ti uzimaju sva svastvorenja na ovom svijetu a daje ti dragi bog ,imat ces.--ako ti daju sva stvorenja na ovom svijetu a neda ti dragi bog neces imati .-cini mi se da je dragi bog od nas okrenuo ledja ,a i mi smo od dragog boga davne 45 godine.--vrijeme je da se zapitamo kuda idemo.-poslije ovoga zadnjeg rata davali su nam svi a mi jos u problemu golemom.
Sto su se uhljebi digli na zadnje noge. Ovaj prijedlog vlade je odlican,povecanje poreza na place koje su vece od prosjecne,oporezivanje regresa isto odlicno jer zna se ko ima regres,bijeda regres i nema,i na kraju oporezivanje toplog obroka odlicno jer uhljebski topli je veci od bijednicke dnevnice. Dakle,super potezi vlade,sve pohvale.
svaka primanja koji radnik dobije (nije bitno kako ih nazivamo) treba da se oporezuju. Treba postojati skala tako da npr godisnja primanja od 5.000 do 16.000 neka imaju najmanju stopu poreza, i tako prema vrhu povecavati stopu poreza do npr. 45%. Obavezno pod hitno ukinuti nakaradni zakon o "bijelom hljebu" to nigdje u svijetu nema, Svaki honorar ( koji nasi politicari dobivaju predvajuci na fakultetima oporezovti po posbnoj stopi 50%. Svaki zaposleni treba da imaju maticni porezni broj i bez tog broja to je rad na crno koji treba drasticno kaznjavati, i uveo bi se red u poreski sistem. Tako da bi na kraju poreske godine, poreznici bili obavezni popunjavati poreske listice koji bi se uporedjivali sa poreskim listicima od kompanija kod kojih su radnici zaposleni. racuni se moraju podudarati, ako je placeno vise poreza, poreski ured vraca novac radniku, a ako je manje radniku odbijeno poreza isti treba da doplati, ali mi smo daleko od toga, sve dok nam vladari uzivaju na bijelom hljebu.
ovim majmunima na slici zabraniti rad na drugim radnim mjestima kao sto su fakulteti ili neke druge organizacije.Penzioner 300 km nema pravo na dodatnu zaradu a bilmezi 6 dohodaka ubiru.
...Primjerice u SBK nije regresa bilo 3 godine...pa ne znam kako da ga oporezuju
mogu oporezovati, a ssa druge strane mora postojati sistem za vračanje poreza građanima
A biznismeni (čitaj ratni profiteri) će i ovaj put proći netaknuto, zato što od njihovih donacija zavisi ishod svakih izbora. Pravna država od ponedjeljka...
Sto svoje plate ne spuste.Oni fakat hoce da se jos nesta zapali
Još jedan pucanj u domaću privredu koja je ionako ranjena.No šta je tu je, uhljeba je mnogo a oni neće ispod milju i po plate
Vidi se da i ova vlast ima istančan osjećaj za pravdu kao i prethodne. Svaki čovjek koji radi treba da hrani još 6 rodbinskih parazita koji sjede.
Rasteretiće privredu i smanjiti troškove rada, tako što će povećati poreze na primanja??? Pa svi koji mogu radiće na crno. Porez plaćamo, a ne znamo za šta. uplaćujemo u PIO, a većina nas neće ni doživjeti penziju. Plaćamo zdravstveno osiguranje, a lječimo se kod privatnika... Znači doprinosima hranimo samo uhljebe.
majmuni ako to uradite trebamo svi izaci na ulice smjeniti bagru lopivsku jedna bagrabotisla druga dosla