{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Pored glavne saobraćajnice na ulazu u Sarajevo odložene kurbanske kože

Klix.ba
22.8.2018. u 11:00
3.249
430
Pored glavne saobraćajnice na ulazu u Sarajevo odložene kurbanske kože
3.249
Na ulazu u Sarajevo, samo nekoliko metara od glavne saobraćajnice, odložena je veća količina kože životinja koje su najvjerovatnije zaklane kao kurbani.
Nimalo ugodan prizor u naselju Vogošća jutros je zatekao one koji su putovali prema glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Naime, odmah pored glavne saobraćajnice odložena je veća količina kože životinja koje su prema svim pretpostavkama žrtvovane u povodu Kurban-bajrama.

S obzirom na količinu odložene kože, vjerovatno je riječ o organizovanom odlaganju, ne nužno i bacanju, ostataka domaćih životinja, zbog čega se postavlja pitanje ko je odgovoran i po čijem odobrenju je to organizovano na javnoj površini. Odnosno, zbog čega koža životinja nije privremeno odložena na prikladnije zemljište, a ne na ulaz industrijske zone nekadašnjeg TAS-a.

Rano jutros kamionima je koža životinja dovezena u Vogošću (Foto: Čitatelj)
Rano jutros kamionima je koža životinja dovezena u Vogošću (Foto: Čitatelj)


Jedan od prolaznika kazao nam je da je jutros ispred odlagališta zatekao veći broj pasa lutalica koji su raznosili ostatke zaklanih životinja.

Još uvijek nije poznato da li su o ovakvom postupanju upoznate Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i Općina Vogošća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: