|

Porča: Ukoliko Bašić ode, nastavljamo s radom u roku od 10 minuta

Porča: Ukoliko Bašić ode, nastavljamo s radom u roku od 10 minuta
184
Piše: Dalibor Bošnjak
13.1.2013. u 08:15
49
komentara
184

dijeljenja
Porča: Ukoliko Bašić ode, nastavljamo s radom u roku od 10 minuta Foto: Klix.ba
Radnici GRAS-a koji su u petak stupili u štrajk ne odustaju od svog zahtjeva da se povuče odluka o imenovanju Hasana Bašića za v.d. direktora te će njihova vozila ostati u garažama do daljnjeg.
Informacije o nastavku štrajka radnika GRAS-a je za portal Klix.ba potrvrdio član Sindikata komunalne privrede GRAS-a Adnan Porča.

"Ne odustajemo od svog zahtjeva i nastavljamo štrajk. Ukoliko Bašić ode, nastavit ćemo s radom u roku od deset minuta. U suprotnom, situacija se neće promijeniti", rekao je Porča.

U jutarnjim satima će u krug GRAS-a doći nekoliko ministara Vlade Kantona Sarajevo s kojim će radnici pregovarati i tražiti rješenje problema. Porča se nada pozitivnom ishodu, a više informacija će biti poznato nešto kasnije.

Podsjetimo, štrajk radnika GRAS-a je iznenada počeo u poslijepodnevnim satima petka zbog imenovanja Hasana Bašića za direktora GRAS-a. On je odbacio sve optužbe o kriminalu u prethodnom mandatu koji je trajao od juna 2009. do marta 2011. godine, a koje mu na teret stavljaju radnici GRAS-a.

Radnici GRAS-a su se ranije oglušili na nalog Vlade KS da se odmah uspostavi tramvajski, autobuski i minibuski saobraćaj na čitavoj teritoriji GRAS-a.

Premijer Suad Zeljković je kazao da, ukoliko se do ponedjeljka ujutro ne uspostavi normalno odvijanje javnog gradskog saobraćaja, Vlada će biti primorana da obezbijedi druge prijevoznike. On je kazao da je Centrotrans jedna od opcija, ali i drugi, koji bi mogli biti uvedeni u saobraćaj umjesto GRAS-a.

Iz kompanije Centrotrans Eurolines u subotu navečer je saopćeno da će oni i dalje nastaviti sa prijevozom građana u Kantonu sarajevo. Njihovi autobusi će saobraćati na relaciji Dobrinja-Vijećnica, Hrasnica-Vijećnica,Baščaršija-Sedrenik, Latinska Ćuprija-Jarčedoli, Latinska Ćuprija-Širokača, Drvenija-Velešići, Ekonomska škola-Pofalići, Stup-Vogošća i Stup-Rječica.

Cijena karata u Centrotransovim autobusima je jedna marka. U ovoj kompaniji navode da su spremni uvesti u saobraćaj još autobusa i linija u skladu s potrebama građana.
Prijavi grešku


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...