Obimni radovi
24

Popravljena cijev na Otoci, iz ViK-a ističu kako je kvar bio složen i nepredvidiv

Piše: Dž. L.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon što je jučer pukla vodovodna cijev u sarajevskom naselju Otoka, uz glavnu ulicu Zmaja od Bosne, kvar je popravljen i normalizovano je vodosnabdijevanje u ovom dijelu Sarajeva.

Kako saznajemo iz Vodovoda i kanalizacije, kvar je popravljen izmjenom cjevnog materijala na dužini od 4,5 metara.

"Zbog složenosti popravka se nije mogla realizovati brzo. Lom distributivnog cjevovoda bio je na dubini od cca dva metra", kazali su nam iz ViK-a.

Sarajlije u velikom broju naselja jučer u jutarnjim satima ostale su bez vode, a situacija se poslijepodne pogoršala. Iako se normalizacija u vodosnabdijevanju očekivala oko 22 sata, to se nije desilo.

"Stanovništvo smo putem Facebooka obavijestili da će se radovi okončati u kasnim večernjim satima. Radovi su završeni oko 24 sata, kada se počelo sa postepenim zapunjavanjem sistema, a potpuna normalizacija u vodosnabdijevanju cijelog područja nastupila je oko dva sata poslije ponoći", pojasnili su nam iz ViK-a.

Iz ViK-a dodaju kako su jučer realizovali obimne radove na vodovodnoj mreži te kako su svi planirani radovi završenu u najavljenom terminu, a neki i prije.

"U 13 sati dio okolnih naselja ostao je bez vode zbog radova na vezivanju novopoloženog cjevovoda s postojećom vodovodnom mrežom. Radovi na izvođenju vezivanja na vodovodnu mrežu novopoloženog cjevovoda u ulici Džemala Bijedića su završeni oko 17 sati, ali se voda nije mogla pustiti do završetka radova i popravke kvara na glavnom distributivnom cjevovodu koji de desio u 16:30 sati. Kvar na glavnom distributivnom cjevovodu je bio nepredvidiv", kazali su nam iz ViK-a.

Danas je također zbog popravki dolazilo do poremećaja u vodosnabdijevanju u užem dijelu Grbavice, Kovačića, Breke, Podhrastova, Vitkovu, Stupskom brdu, užem dijelu Pofalića, Jošanici Gornjoj, Jošanici Donjoj, dijelu Dolac Malte, užem dijelu Socijalnog, Boljakovom potoku, Rajlovcu, Briješću, Riječici, Reljevu, Zabrđu, užem dijelu Kobilje Glave, Gorice i Vrbanjuše.