{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poplave zaustavile vozove

F
15.5.2014. u 13:59
1
1
Poplave zaustavile vozove
1
Poplave zaustavile vozove
Usljed elementarne vremenske nepogode koja je zahvatila cijelu Bosnu i Hercegovinu putnički i teretni željeznički saobraćaj u FBiH odvija se otežano, a na pojedinim dionicama je u potpunosti obustavljen.
U cilju prevencije nastalih šteta i osiguranja bezbjednog odvijanja željezničkog saobraćaja, formiran je krizni štab ŽFBiH i operativne ekipe upućene su na teren.

Najkritičnije stanje je u Poslovnim područjima (PP) Sarajevo, Tuzla i Zenica, dok se željeznički transport sa manjim teškoćama odvija u PP Mostar, a u PP Bihać neometano.

Usljed vanrednih okolnosti uzrokovanih vremenskim nepogodama, došlo je do otkazivanja putničkih vozova na sljedećim relacijama: Kakanj - Zenica; Zenica-Sarajevo-Zenica; Zenica-Kakanj; Zenica-Maglaj-Zenica; Doboj-Sarajevo-Doboj, a međunarodni putnički voz koji je saobraćao na relaciji Sarajevo-Zagreb-Sarajevo, zbog uslova na terenu, saobraća samo na relaciji Sarajevo-Kakanj-Sarajevo.

Do potpune obustave putničkog i teretnog saobraćaja došlo je na prugama Tuzla-Zvornik, Tuzla-Brčko, Tuzla-Banovići, Tuzla-Doboj, Doboj-Zenica i Zenica-Kakanj.

Operativne ekipe ŽFBiH nalaze se na terenu.

Direktorima PP ŽFBiH naloženo je da poduzmu sve mjere iz svoje nadležnosti i u skladu s Pravilnikom o postupanju u vanrednim okolnostima, ostvare saradnju sa predstavnicima lokalnih zajednica i Civilne zaštite, mobilišu svo raspoloživo ljudstvo i materijalno-tehničke resurse u cilju ublažavanja posljedica poplava, saopćila je Služba za odnose s javnošću ŽFBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: