Petar Đokić
0

"Poplave su važnije od formiranja vlasti"

SRNA
Petar Đokić
Petar Đokić
Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas Srni da još nema najava kada bi mogao biti održan sastanak koalicionih partnera SNSD-a, DNS-a i SP-a u vezi formiranja vlasti, jer to u ovom trenutku nije prioritetno pitanje, imajući u vidu probleme nastale poplavama u Republici Srpskoj.

"Jako je važno to što je sva pažanja javnosti, i političke i građanske, bila usmjerena na sanaciju šteta i pomoć narodu. Za sada nema najava kada bi sastanak mogao biti održan i smatram da pitanje formiranje vlasti nije u ovom trenutku prioritetno pitanje kojim se treba baviti. To treba da ide svojim tokom, kako hronologija takvih aktivnosti nalaže", smatra Đokić.

On je ocijenio da nema nekakve potrebe za žurbom, jer je postupak formiranja vlade uslovljen konstituisanjem Vijeća naroda RS, koje treba da se završi narednih desetak dana. 

"Nakon toga može početi proces formiranja vlade i nadam se da će se to desiti krajem mjeseca", dodao je Đokić.

Predsjednik SP-a je podsjetio da prema ranijem dogovoru sa koalicionim partnerima, SP-u pripadaju dva ministarska mjesta i da su svi otvoreni za dalje razgovore.