{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Poplave i kiša ugrozile trafostanice u Zenici

S
7.1.2010. u 14:51
0
17
Poplave i kiša ugrozile trafostanice u Zenici
0
Poplave i kiša ugrozile trafostanice u Zenici
Foto: ZEDA
Na području Općine Zenica zbog vodostaja i poplava stanje je opće pripravnosti. Ekipe Službe civilne zaštite Općine Zenica i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica podjeljeni su u dvije ekipe i prate stanje gornjeg i donjeg sliva rijeke Bosne, te koordiniraju rad sa ostalim subjektima uključenim u praćenje situacije u cilju preventivnog djelovanja kako bi se u što je moguće većoj mjeri spriječile i ublažile, eventualne neželjene posljedice po naše građanstvo i materijalna dobra.
Trenutno je intenzitet padavina rezultirao stagnacijom vodostaja, koji ima laganu tendenciju opadanja. Ipak, saobraćaj na lokalitetu podvožnjaka Blatuška petlja je zabranjen, na putnoj komunikaciji na podvožnjaku u naselju Blatuša se odvija otežano, podvožnjak u naselju Nemila za selo Orahovica i dalje je blokiran za saobraćaj.

U mjesnoj zajednici Begov han, prema informaciji iz JP "Elektroprivrede Bosne i Hercegovine“ podružnica Zenica, isključena je trafostanica ''Almy-Begov han'' zbog direktne ugroženosti elektroenergetskih objekata porastom nivoa rijeke Bosne. Stanje se prati i na terenu sa trafostanicama ''Stara stanica Nemila'' u naselju Nemila, i ''Savremena ishrana'', u ulici Sandžačka u naselju Nova Zenica.

Foto: ZEDA
Foto: ZEDA

U narednom periodu ukoliko bude nužno sa napajanja će biti isključene i ove dvije navedene trafostanice. Ponovno uspostavljanje sistema napajanja električnom energijom, trenutno isključenih, zavisiti će od vodostaja rijeke Bosne što spada u kategoriju ''do daljnjeg'', kažu u Elektro Zenici.

Služba civilne zaštite Općine Zenica obavještava građanstvo da svi oni koji imaju stambene objekte u neposrednoj blizini korita rijeke Bosne, a imaju elektro instalacije smještene u podrumskim prostorijama, treba da obrate pažnju na njih radi vlastite sigurnosti.

Foto: ZEDA
Foto: ZEDA

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: