Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Volio bi jedan pošten popis da se tačno utvrdi ko živi u ovoj napaćenoj državi. Pretpostavljam da bi rezultati pokazali da su ovi zaštitnici naroda od rata na ovamo istjerali više građana nego rat i genocid. Tako nas dobro brane da svake godine sve više mladih odlazi vani.
Sigurno da "zaštitnici naroda" imaju debelu ulogu u odlasku naroda iz BiH,a pogotovo mladih ljudi!!
dodaj ostale u bosnjake i to ce ti biti to 99.9%...
ne zanima nas koliko ima mladih i starih u bosni, zaposlenih i nezaposlenih, nas zanima nacionalna i vjerska struktura stanovništva. to je u bosni jako važan podatak.
Apsurdno je ocekivati da ce se Srbi i Hrvati izjasniti kao Bosanci pravoslavci ili katolici. Ne znam kako vam se da uopste zanositi sa tim. Bez ikakvih kampanja preko 95% pravoslavaca ce reci da su Srbi (bez ikakvih dvojbi oko imena) a preko 95% katolika ce reci da su Hrvati (bez ikakvih dvojbi takodje). A oni koji zele da ih privole na svoju stranu da pojacaju udeo "bosanstva" u Bosni, ce se razbiti na Bosnjake/Bosance/Muslimane pored svih kapmanja, zbog svog unutrasnjeg problema oko imena i nezrelosti kao nacije. I onda su takvi nasli da namecu drugima kako da se izjasne, onima koji su u Bosni, realno, svesniji svog nacionalnog identiteta i kojima ne trebaju kampanje kako da je izjasne i kako se zovu. Mozete vi pricati da Srbi i Hrvati u BIH poticu od Indijanaca ili Bosnjana, ali oni danas imaju jedinstven etnos tamo, i nema sanse da ce im ga sad neko promeniti. A sta je sa "Bosnjacima"?
Što ne mogu ovih što unaprijed prognoziraju "Te popis će pokazati ovo, te popis će pokazati ono." Dajte jedan pošten popis, ako imate "cojones" da vidimo koliko nas ima, gdje smo, šta smo i kuda dalje.
ZIVJELA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA!!! Sto prije razvaliti dejtonski sporazum ako treba i ratom. Popis ce pokazati da su cetnici izvrsili etnicko ciscenje.
a šta bi sa tvojim predlogom da se pravoslavci/četnici izjašnjavaju kao bošnjaci???......kod tebe izgleda kako vjetar duva tako se i okrećeš :))))
Zna Pasalic koliko je pobijeno Bosnjacke djece i eto coj'k zna podatke!
ja mislim da bi država bosna i hercegovina trebala promijeniti naziv u bosna. hercegovina treba biti regija unutar bosne kao što je to krajina, posavina ili podrinje. onda bi sve bilo logično: država bosna nacionalna pripadnost: bosanac jezik: bosanski vjerska: katolik, pravoslavac, musliman, ateist, agnostik ili što već.
nacija:BOSANSKOHERCEGOVAČKA jezik: BOSANSKI religijska pripadnost:SLOBODAN IZBOR
Ma bravo paša,to je najbitnije u ovom trenutku,naziv ove jebene zemlje.Nije bitno sto je narod gladan,sto drzava ne valja kur.cu,bitan je naziv.Ja bi sad potpisao da se zove Džamahirija,ali da je normalna zemlja,da ima posla i normalnih uslova za zivot,a ne da omladina bjezi glavom bez obzira. Ali kad vidim kakav smo mi narod,i ne treba nam bolje.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nacija = Bosnjak Jezik = Bosanski Vjera = islam, pravoslavac, ateista, budista
ne slaže ti se vjera i nacija u predlogu.......
korleone pa vjera i nacija nigdje nije isto.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Bit ce i vise nepismenih nego pismenih.I to se lijepo vidi, jer da smo malo pismeniji nebi nam ovi majmuni polupismeni odredjivali stvari u zivotu.
Nije spomenuo kakav bi mogao biti broj zaposlenih 91 i sada?
Samo da JNA i HVO nisu poubijali i protjerali toliko bosnjaka oni bi ga odgadjali do Sudnjeg dana...
who is oni?
Nadam se da će i mladi i stari stanovnici BiH konačno shvatiti i opredjeliti se nacionalno kao BOSANCI/HERCEGOVCI i da se ponosimo time... i našim NACIONALNIM TIMOM-našim ZMAJEVIMA!
Bošnjaci nisu nacija...Bošnjaci su samo religijska grupacija-muslimana!
Nacija je specifična narodna zajednica koja je nastala na kompaktnom teritoriju u okviru zajedničkog jezika, bliske etničke i kulturne srodnosti,kao i različite. AMERIČKA NACIJA BOSANSKOHERCEGOVAČKA NACIJA..
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
nek oni urade taj popis vise abd a nagadjanja je nama preko glave