Brčko
0

Pop oslobođen krivice za bludne radnje nad djevojčicama

Sarajevo-x.com
Slavko Maksimović
Slavko Maksimović
Osnovni sud u Brčkom izrekao je danas oslobađajuću presudu Slavku Maksimoviću, pravoslavnom svešteniku iz Brčkog, koji je bio optužen za bludne radnje nad djevojčicama Z. Đ. (14) i H. N. (16).

Ova informacija nam je potvređena iz brčanskog Osnovnog suda, a advokat Duško Tomić, branilac oštećenih djevojčica, najavio je da će Apelacionom sudu u Brčkom podnijeti žalbu na ovu presudu.

Inače, ovo suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a prema izjavama koje je majka Z. Đ. dala medijima, Maksimović je djevojčicu pozvao u njegovu vilu u Dvorovima kod Bijeljine, obećavši da će joj nabaviti školske knjige. Međutim, umjesto obećanih školskih knjiga, pop je djevojčicu silovao.

Nakon silovanja, djevojčica je, prema izjavi njena majke, pala u depresiju i dva puta pokušala izvršiti samoubistvo.

Nakon što je slučaj sa Z. Đ. izašao na vidjelo u medijima, u cijeli se slučaj uplela još jedna optužba i to 16-godišnje N.H., koja je popa Maksimovića također optužila za bludne radnje. No, o ovom slučaju u javnost nije iznošeno puno detalja.

Pop, koji je trenutno u penziji, je pak sve vrijeme tvrdio da su optužbe protiv njega glupost, te kako je najbolje da se slučaj ne talasa.