Rezultat akcije MUP-a RS
0

Dvoje osumnjičeno za trgovinu ljudima u Bratuncu

SRNA
Foto: Srna
Foto: Srna
U istrazi prostitucije sa maloljetnicom iz Bratunca 14 od 16 privedenih lica je nakon saslušanja pušteno na slobodu a tužilac je za dvoje lica zatražio pritvor. Pritvor je zatražen za nanu Mevlu Manjić koja je bila i staratelj žrtve M.M. i protiv muškarca sa inicijalima S.S., zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo trgovine ljudima radi vršenja prostitucije za koje je zaprijećena kazna od jedne do 12 godina zatvora.

Portparol Okružnog tužilaštva u Bijeljini Danka Prodanović izjavila je Srni da je tužilac u ovom slučaju Muris Šabić naveo da bi njihovo puštanje na slobodu predstavljalo prijetnju za javni red i mir, a odluka o pritvoru biće donesena sutra do 15.00 časova.

Ostali koji su juče privedeni u velikoj policijskoj akciji na području Bratunca i Srebrenice pušteni su na slobodu zbog nedostatka osnova za određivanje pritvora.

"Oni su samo saslušani u sklopu prikupljanja dokaza", rekla je Prodanovićeva.

Žrtva afere je maloljetna romska djevojčica, učenica Srednjoškolskog centra u Bratuncu, koja je u teškom zdravstvenom stanju zbrinuta u "sigurnoj kući" a starateljstvo nad njom preuzeo je nadležni Centar za socijalni rad.